Självkänsla övningar – övningar för bättre självkänsla

Självkänsla övningar

Behöver du övningar för att träna din självkänsla?

Nedan hittar du övningar för att träna din självkänsla och din livskvalitet!

Inrikta dig på 1-2 tips per dag eller några dagar tills du är bra på dem. Och inför sedan andra självkänslaövningar. Starta med de övningar som känns bra för dig.
Alla har vi väl hört talas om Mia Törnblom. Vi rekommenderar starkt att du överväger att läsa hennes böcker. Du kan köpa dem hos Bokus.com eller lyssna på dom gratis hos Nextory.se

Annars kommer här några tips på övningar för din självkänsla.
Gör upp en plan. Innan du stiger upp ur sängen så bestäm vilken typ av dag du vill ha. Gör ett övervägt, medvetet beslut om hur du vill ha din dag. Skriv ner det. Lek lite med tanken om hur det kan kännas.
När du stiger upp, agera därefter. Påminn dig själv hela dagen om din plan.
Tex ”Idag ska bli den bästa dagen någonsin!”

Var ärlig mot dig själv. Lev ditt liv och gör det som känns rätt för dig, inte vad andra tycker att du ska göra. Det är helt ok att lyssna på råd, men när allt kommer omkring ska du fatta de beslut som känns bäst för just dig.
Att bara vara folk till lags är ett mycket jobbigt sätt att leva.
Ta för vana att glädja dig själv. Du är din egen lyckas smed. Dina känslor är viktiga.

Förbättra ditt sinne. Läs inspirerande böcker. Lyssna på inspirerande ljudböcker och delta i inspirerande möten. Det du fokuserar på växer. Det du lägger din uppmärksamhet på blir mer verkligt. Fokusera inte på negativa saker. Sluta se på nyheterna, stäng av Facebook. Undvik gnällspikar och klagande. Slå dig fri.

Uppmärksamma vad rösten i ditt huvud säger. Uppmärksamma dina tankar. Om en viss tanke inte är bekväm eller inte gör dig gott, notera denna och omdirigera ditt fokus till något annat. Detta kan behövas övning på.
Kom ihåg att vara snäll mot dig själv och du vinner medvetenhet och stärker din vilja/tillfredsställelse med tiden.

Förbättra din kost också. Bearbetad/processad livsmedel innehåller knappt något  näringsvärde jämfört med råa, ekologiska frukter och grönsaker.
Ät färska produkter hellre än förädlade livsmedel när du kan. Se till att dricka mycket vatten, färska juicer och smoothies i stället för drycker med koffein i eller andra energidrycker. När du tar väl hand om din kropp genom att ge den bra näringsämnen kommer du att känna dig naturligt bättre och energin kommer automatiskt.

Sluta jämföra dig själv med andra. Du ska inte vara som alla andra. Du är den enda som kan vara just du. Du är unik. Om du ska jämföra dig med någon alls så jämför dig med dig själv, tex hur var det igår, förra året osv.

Skapa en inspirerande miljö för dig själv. Tex glada färger, inspirerande musik, foton, blommor, affischer, frisk luft. Du kommer säkert på själv! Använd bekväma kläder som du känner dig bra i.

Fira dina framgångar. Även små framgångar ska firas. Vänta inte att på att allt ska bli perfekt. Varje framsteg är värt att fira, hur litet det än är.
Och när du firar så säg till universum ”Jag älskar detta. Snälla ge mig ännu mer!

Var tacksam. Du har säkert mycket att vara tacksam för om du tänker efter. Innan du går och lägger dig på kvällen så skriv ner tio saker du är tacksam. Detta är ett viktigt tips. Att kunna känna tacksamhet är oerhört viktigt för att utvecklas.

Lär dig ännu mer om att träna din självkänsla. Mia Törnblom är en av Sveriges största profiler inom att träna sin självkänsla. Köp en bok av henne och läs. Det kan vara början på ett nytt liv.

Du behöver självklart inte en kärlekspartner för att ha bra självkänsla. Men vill du träffa en tjej eller kille rekommenderas att läsa dessa länkar:

1. Kroppsspråk attraktion

2. Få tjejen intresserad av dig

3. Är killen intresserad av dig

4. Träffa tjejer på nätet

5. Träffa nya vänner

Gör en lista över prestationer och gå igenom den ofta. Vi blir ofta nedtyngda när vi ser på vad vi mer har att göra så vi glömmer bort att ge oss själva beröm för hur mycket vi redan gjort, klarat av eller tagit oss igenom.

Ta inte dig själv eller livet så allvarligt. Slappna av. Att ha kul måste du våga!.

Du kan lära dig något nytt. Bli jätteduktig. Bli nyfiken och förkovra dig i allt som finns att lära sig om det ämnet som intresserar dig.

Gör något du inte egentligen vågar. (så länge det inte är livshotande) En människa växer av nya erfarenheter.

Gör något trevligt för dig själv. För Du förtjänar det! Kanske massage, ett skumbad eller tupplur. Och glöm inte att verkligen njuta av det. Du ska inte känna skuld för det får motsatt effekt.

Gör något bra för andra. Volontära. Hjälpa till utan att kräva lön känns riktigt bra.

Avsätt tid regelbundet till att göra saker som ger dig glädje.
Kom ihåg att vara glad och lycklig är inte en själviskt. Din lycka är en gåva till universum! När du upplever glädje smittar din glädje av sig till andra.

Gör något fysiskt. Städa. Ta en promenad. Jobba i trädgården. Gå ut i skogen. Motionera. Flyg drake. Ta en cykeltur.
Vid motion produceras endorfiner som ger en känsla av välbehag. Och att vara utomhus när det är soligt är också bra. Solsken hjälper kroppen att producera D-vitamin som gör att du känner dig friskare och piggare.

Ägna tid med stöttande och inspirerande människor.

Sätt upp positiva affirmationer om dig själv. (att säga jag är bra, jag är värdefull i universum tex) Sätt upp dom på lappar i hemmet. Säg dem ofta och högt.

Stressa ner och dämpa ångest. Det stjäl bara din energi som du kan lägga på att njuta av livet istället.

Låt dig att vara den du är. Lyssna på dina känslor utan att döma dem eller döma dig själv för att du känner dom..
Släpp händelsen du har skapat runt dem och bara fokusera på känslorna. Bejaka dem . Utforska dem. Känn dem.
Det känslor vill är att få kännas fullt ut.
Detta kan endast göras när du släpper ditt motstånd av att känna dem, som ofta hålls tillbaka på grund av händelsen och bedömningen runt känslorna. Finns det inte  händelser och etiketter på känslorna är dem i sig neutrala. Omfamna känslan helt för att sedan bara låta den försvinna.

Påminn dig själv ofta om att du är ett mirakel i universum. Du är älskad!

Avsätt lite tid till att bara vara. Gå ut i skogen. Det är lättare i naturen. Gå och campa. Ta en promenad. Klättra i träd. Sitt och lyssna på en bäck. Sätt upp en hängmatta och ligg i. Om vi kan ta upp kontakten med jorden och naturen bromsar vi ner och får tid för inre reflektion. Vad som är viktigt blir tydligare och du ser dig själv på ett mer klarare sätt.

P.s att lära sig självhypnos är ett steg i utvecklingen och för att ta reda på mer om detta kan du lyssna på en gratis ljudbok om ämnet hos Nextory.se
———————————————————————————————————

Självkänsla övningar Självkänsla övningar Självkänsla övningar Självkänsla övningar Självkänsla övningar Självkänsla övningar Självkänsla övningar Självkänsla övningar Självkänsla övningar Självkänsla övningar