Kladdkaka i micro
Att göra kladdkaka i micro går alldeles utmärkt
Innan du börjar göra kladdkaka i micro bör du se till så du har alla ingredienser hemma.
Kolla så att du har
- Ägg (2 st)
- Margarin (100 g)
- Socker (3 dl)
- Vetemjöl (2 dl)
- Kakao (3 msk)
- Vaniljsocker (1 msk)När du har försäkrat dig om det kan du sätta igång.
1. Smält margarinet
2. Häll upp socker och vispa ner äggen, använd gärna elvisp. Vispa tills det blir poröst.
3. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och kakao. Blanda runt allt i en skål.
4. Tillsätt margarinet till sist och blanda runt igen försiktigt.
5. Häll i en form, tex pajform eller annat som kan vara i micron utan att ta skada.
6. Sätt igång micron på högsta effekt och sätt den på 7 minuter
7. När den är klar ska du låta den stå i formen och svalna ca en kvart.
8. Servera och njut 🙂Vrid på formen efter halva tiden om du inte har en micro med tallrik som snurrar