Hur blir man rolig – Hitta din egen humor

Hur blir man rolig?

Undrar du också hur man blir rolig så kommer några tips här.

1. Hitta din egen humor och lita på den. All humor passar inte alla, men du uttrycker bäst humor om du själv tycker det är roligt. Sen får man ju känna av vilken slags humor som passar till olika slags människor att ”presentera den för.”

2. Att skämta- och driva med andra har en tjusning. Att uppmärksamma andra och hitta roliga synvinklar på dom. Bara det inte går för långt så det liknar mobbning.

3. Bjud på dig själv. Driv med dig själv lite också ger din publik en känsla av att du inte är en överlägsen typ. Driv dock inte för mycket om dig själv då du kan uppfattas som oseriös och som en pajas.

4. Att vara rolig handlar inte om att bara dra vitsar hela tiden. Att lägga märke till händelser, vara spontan och kvick är a och o.

5. Framförandet- och naturligheten är viktigt. Om du går och tränar på ett skämt och det inte kommer ut naturligt kan det kännas krystat. Framförandet är viktigt också. Låt det komma när du kommer på något roligt.

6. Lär av andra som är roliga. Tex komiker osv. Man kan återberätta skämt från komiker. Dock tappar det poängen om det är ett välkänt skämt och din publik förstår att du inte kommit på det själv. Låna skämt ibland av andra, men inte för ofta.

7. Försök inte för mycket. Låt skämten komma ibland, men att ALLTID försöka vara rolig kan uppfattas som jobbigt.

8. Undvik att skämta om känsliga ämnen som religion, katastrofer, folkslag osv. Samt undvik att skämta vid fel tillfälle. Tex begravningar etc.

9. Försök att undvika att asgarva åt dina egna skämt. Speciellt innan du vet om din publik tycker det är roligt, så dom inte känner sig tvingade att skratta. Dock att berätta ett skämt på ett gladlynt- och engagerat sätt kan förbättra dina möjligheter till ett skratt.

Hur blir man rolig

Hur blir man rolig


Hur blir man rolig Hur blir man rolig Hur blir man rolig Hur blir man rolig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *