40 årskris / medelålderskris

40 årskris / medelålderskris

Lite tips om hur du kan undvika- eller hantera en 40 årskris / medelålderskris

Är du på väg in i en 40 årskris ?

En medelålderskris är en upplevelse som många personer, speciellt män, möter när de kommer in i 40– och 50-års åldern. Man börjar ifrågasätta sitt liv och börjar vara  på ett nytt sätt. Man kan bli deprimerad eller börja handla tvångsmässigt, som att tex köpa en Porsche. Men det finns tips för att undvika en medelålderskris.

Uppskatta ditt liv. Om du upplever glädje och/eller tillfredsställelse med din nuvarande situation så har du förmodligen inte en medelålderskris. Försök att uppskatta dina barn, fru, hus och vänner. Och uppmärksamma glädjen som dom ger dig i ditt liv. Lär dig leva är en bok som ligger etta på topplistan och har många goda omdömen. Ge den en chans du också, den kanske kan förändra ditt liv.

Hitta en hobby som du gillar/älskar. Många personer kan undvika en medelålderskris genom att lägga sin kraft och energi på att börja med en ny- eller tidigare hobby. Kan du börja spela fotboll igen? samla på frimärken? Studera? Det spelar ingen roll vad, så länge du älskar/gillar det.

Bibehåll- eller skaffa dig en god hälsa. Det är vanligt att ha en medelålderskris eftersom man är rädd för att bli gammal och få dålig hälsa. Gå på regelbundna kontroller, ät nyttig mat och motionera. Det kan lindra denna oro.

Skaffa dig en partner/kärlek. Läs om nätdejting, .. eller om att få henne intresserad.. eller om att träffa tjejer på krogen.

Förslag på dejtingsidor

Se fram emot de förändringar som sker under medelåldern. Istället för att hänga läpp så se på det med andra ögon. Medelåldern är ofta en ny frihet då tex barnen flyttar hemifrån och pensioneringen närmar sig sakta. Nu börjar en ny tid med mer frihet som resor, sport, kvällskurser etc. Du kan säkert komma på något och se det positiva i det hela.

Lär dig att älska dig själv och skaffa bra självkänsla. Läs mer här.

Fokusera på de behövande. Istället för att slösa pengar på en sportbil och andra dyra saker. Lägg dom (eller en del i alla fall) på dom som behöver och som knappt har råd med mat. Skänk pengar och sprid lite glädje. Det är en win-win situation då du kommer må bättre själv av det också. Obs Det är helt och fullt normalt om du upplever någon form utav medelålderskris. Det viktiga är att du inte låter trycka ner dig totalt och bestämma över ditt liv. Om du blir riktigt deprimerad. Sök hjälp! Det är inget fel med det.

Har du ändå inte lyckas undvika en 40 års kris, eller medelålderskris överhuvudtaget finns det åtgärder du kan tänka på för att hantera den i alla fall.

Prata med din partner, vän eller en utomstående person om dina känslor. Att prata om dina känslor hjälper dig att känna dig bättre. En partner eller kompis kan hjälpa dig att komma ifrån din kris.

Ät nyttigt
Vad du stoppar i dig avgör också hur du mår. Bra mat att ha hemma är viktigt, för att inte falla för frestelsen att gå ut och köpa snabbmat.

Minska stress och ångest
Det tar onödigt mycket energi från dig att stressa och oroa dig.

Få behandling för sexuella problem om du har sådana. Impotens är en vanlig händelse under medelåldern. Prata med din läkare om ett eventuellt recept för viagra eller om att gå i sex-terapi. Det är vanligt och inget att skämmas för. Ofta kan man avhjälpa det själv genom ett hälsosamt liv med motion och nyttig mat.

Prioritera i ditt liv. Många gånger kommer en medelålderskris pga man känner sig duschad med skyldigheter och krav. Sudda ut onödiga skyldigheter och fokusera istället på de sakerna i ditt liv som är viktiga.

Handla med måtta. Även om du vill köpa en stor lyxbåt behöver man ibland tänka resonabelt och kanske du kan sikta in dig på en mindre segelbåt istället?

Till sist det viktigaste rådet. Fokusera på det goda i ditt liv! Istället för att bli besatt av det som du inte har.

Lycka till!