30 årskris – Hur du undviker en 30 årskris

30 årskris

Tips på hur du kan hantera eller undvika en 30 årskris

Är du på väg att få en 30 årskris?
Att närma sig 30 och inte längre kunna säga att man är 20+ längre kan vara hemskt för många. Kanske är det för att man inte uppnått det man vill, kanske är det för att man jämför sig med andra för mycket. Hur det än yttrar sig så kommer här några tips om hur du kan hantera din 30 års kris
Vänj dig vid tanken. Om du nu närmar dig 30 och tänker att det är så hemskt att fylla 30, låtsas som att du är 30 redan nu. Inte för att överdriva men säg att du är 29 + några månader, prova att tänka. ”Ja, jag är ju 30 nu”.. och sakta vänj dig vid tanken så blir kanske inte smällen lika stor när dagen väl kommer, och lättare att undvika en 30 årskris

Ta hand om dig. att bli äldre är en skräck för många då dom är  rädda för att tappat sitt utseende. Så ett tips är så klart att ta hand om dig för att undvika en 30 årskris. Motionera, ät nyttigt, tänk positivt osv.

Sluta jämför dig med andra. Att jämföra sig med andra är ett av de största problemen. Man mår dåligt och tror att alla har det mycket bättre än sig själv. Hur slutar man då jämföra sig med andra? Du kan tex skriva en lista med allt bra du har som inte de har och gå igenom den när du jämför dig.

Stäng av Facebook, eller minska ner ditt användande. Att få skrytbilder och statusuppdateringar kastade i ansiktet hjälper inte till direkt. Använd funktionen ”sluta prenumerera på nyheter från Pelle tex” och gå bara in på personer du verkligen är intresserad av att läsa om. Och minska ditt användande. Du lever ditt eget liv, inte andras!

Lär dig älska dig själv. Att älska sig själv är något alla borde sträva efter. Ett tips är att påminna sig om hur värdefull man är. Även om du inte tror på, upprepa det ofta ändå till du tror på det. Var dag bör du skriva ner vad du är bra på, har gjort bra och vad du är tacksam för. För tips på självkänsla övningar läs här.

Skaffa dig en partner. Att ha en kärlek/partner i sitt liv kan för många vara viktigt. Läs mer här om att få en tjej intresserad av dig. …….Vill du testa på nätdejting kan du läsa denna artikeln. ……Vill du träffa tjejer på krogen läser du här... och så här kan du göra för att förföra en kvinna.

Du är aldrig ensam– för du har alltid dig själv. Bli bästis med dig själv och du är aldrig ensam.

Klassikern – Var glad för det du har och tänk inte på vad du inte har. Egentligen det viktigaste man bör lära sig.

Att fylla 30 måste inte behöva betyda en 30 års kris. Allt handlar om vad du gör det till. Sluta jämför dig, du lever ditt eget liv och inte andras. Gör det du vill och låt inte samhället lura dig att tro dig vilja ha något du kanske inte egentligen vill. Bara för många andra har det, behöver det nödvändigtvis inte vara rätt för dig. Vill du resa istället för att skaffa familj ska du göra det om det gör dig lycklig. Eller vice versa. Visst, det ena behöver inte utesluta det andra, men ni förstår poängen. Man måste inte bara resa med partner och vänner. Man kan även resa själv om man vill det.

Fokusera – Har du satt upp hundra mål du skulle ha uppnått innan du fyller 30 så häng inte läpp för det. Du kan fortfarande uppfylla dom målen efter du fyllt år.  Vem säger att det MÅSTE ha skett innan 30. Och nyckeln för att lyckas med sina mål är fokusera.
Ta en sak i taget! och det kan du tänka på i övriga livet med. 

Fokusera på en sak i taget och lev här och nu. Givetvis får man planera, men vi lever här och nu och det är det viktigaste.

Träffa rätt sorts vänner. Kan du välja vem du vill umgås med är det bra. Du kanske mår bättre av att umgås med folk i din egen situation. Tex är du singel kan det tära på dig i längden om du sitter som femte hjulet på parmiddagar för ofta. Se dig om i din vänskapskrets och sålla lite. Inte för att du ska behöv ”göra slut” med dina ”parvänner”. Men du kan prioritera din tid annorlunda.

Skänk pengar – Att skänka pengar till behövande, eller göra något annat för att hjälpa till ger dig själv med en duktig tillfredsställelse. Så det blir en win-win situation.

Läs böcker, eller lyssna på ljudböcker om hur du får ett lyckligare liv. Böcker om självutveckling, självkänsla etc. Ta en promenad med en bra ljudbok och du får både träning psykiskt och fysiskt.

Ät nyttigt
Vad du stoppar i dig avgör också hur du mår. Bra mat att ha hemma är viktigt, för att inte falla för frestelsen att gå ut och köpa snabbmat.

Minska stress och ångest
Det tar onödigt mycket energi från dig att stressa och oroa dig.

Till sist – Lev ditt egna liv och gör det som gör dig själv lycklig. Inte vad samhället får dig att tro vad du vill. Njut av livet och ta inte allt så allvarligt!