Öka testosteron naturligt

Uncategorized Leave a reply

Öka testosteron naturligt

Vill du öka testosteron naturligt? Att ha bra nivåer av testosteron är det många som vill. För mer information om att vad testosteron är och hur man kan öka testosteron naturligt ska vi gå igenom här.

Vad är testosteron?
Testosteron är ett hormon som produceras huvudsakligen i testiklarna och är avgörande för utvecklingen av manliga tillväxt och maskulina egenskaper. Testosteronets produktionstoppar sker under tonåren och tidig vuxen ålder. Efter det är det naturligt för nivåerna att sjunka något varje år.
Testosteron har en central roll i skapandet av muskelmassa och starka ben. Den är också ansvarig för utvecklingen av mäns mörkare röster, och det bidrar till sexlusten också.
Kvinnor har testosteron också, men i mycket mindre mängder.

Varför vill man öka sitt testosteron naturligt?
Att ha bra nivåer av testosteron har flera fördelar.

 • Friskt hjärta och blod. Ett friskt hjärta pumpar blod till resten av kroppen, vilket förser muskler och organ med det syre som krävs för bästa prestanda. Låga testosteronnivåer är kopplade till en mängd olika kardiovaskulära risker. Enligt Harvard Medical School, kan substitutionsbehandling med testosteron vidga kranskärlen. Detta kan vara till hjälp för män med kärlkramp, bröstsmärta, och tryck när hjärtat inte får tillräckligt med blod.Testosteron kan också få antalet röda blodkroppar att stiga, vilket är bra om du har anemi (lågt antal röda blodkroppar).
 • Mindre fett, mer muskler. Smalare kroppsmassa hjälper till att kontrollera vikten och ökar energin. Det finns vissa belägg för att testosteronbehandling kan minska fett och öka muskelmassa och styrka. Denna effekt är större om du kombinerar behandling med styrketräning och motion.
  En studie av 108 män över 65 års ålder har visat att testosteronbehandling signifikant minskade fett, särskilt i armar och ben. Samma män hade en ökad muskelmassa. De män behandlades med testosteron i 36 månader.
 • Starka ben hjälper stödja dina muskler och inre organ, vilket kan öka prestationsförmågan. När män åldras och testosteronet sjunker, så ökar bentätheten. Detta ökar risken för svaga ben och benskörhet. En studie publicerad i The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism visar att äldre män kan öka sin bentäthet med substitutionsbehandling med testosteron. Detta gäller särskilt för män som hade mycket låga testosteronnivåer innan behandling.
 • Bättre sexlust. Testosteronnivåerna stiger naturligt vid sexuell upphetsning och aktivitet. Testosteronnivåerna minskar under långa perioder av avhållsamhet. Där ger mer testosteron ökad sexuell lust. Testosteron har visat sig ha en positiv effekt på en mans sexlust och prestation. Testosteron påverkar också kvinnans sexlust.
 • Bättre humör och må bra känslor.
 • Skarpare sinne, energi och självsäkerhet.

 

Hur ökar man då testosteron?

 • Gå ner i vikt
 • Träning
 • D-vitamin och Zink-tillskott (rådgör med läkare först)
 • Minska stress
 • Minska på godis och socker-intag.
 • Ät nyttigt fett

Öka testosteron naturligt Öka testosteron naturligt Öka testosteron naturligt Öka testosteron naturligt Öka testosteron naturligt

Detta inlägg har blivit läst 6575 gånger!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *