Hur kör man bil – För dig som är helt ovetande

Uncategorized Leave a reply

Hur kör man bil

Många som ska ta körkort undrar “hur kör man bil“. Här kommer det lite enkelt förklarat. Detta gäller en bil med manuell växling. Mer info kommer längre ner.

Hur kör man bil

Hur kör man bil


Först ett tips för er som vill hitta en pojk- eller flickvän. För att få en tjej intresserad av dig läs detta. För att ta reda på om killen är intresserad läs detta. För att få reda på om killen eller tjejen är attraherad av dig läs detta.

Om du är rädd för att köra bil finns det tips för att komma över det. Du kan läsa mer om det under länken “Rädd för att köra bil

Och nu lite information till dig som undrar hur man kör bil.
1. Sätt i nyckeln i tändningslåset (vid ratten)
2. Kontrollera så växelspaken är i friläge, annars tryck in kopplingen.
3. Kolla så handbromsen inte är dragen. Och att speglarna är rätt inställda.
4. Vrid om nyckeln. Lägg i växel (glöm ej trycka ner kopplingen)
5. Släpp sakta upp kopplingen och ge lite gas och du rullar iväg.

Lycka till och glöm inte att ta det nätt i trafiken när du kör bil. Det viktigaste är att ha god tid på sig, hålla hastigheten, vara uppmärksam på miljön runt omkring dig och se till så att bilen är i bra skick. Det finns saker som kan vara bra i bilen också som du bör tänka på att ha med. Tex mat, isskrapa, filt, spolarvätska, extra mobil osv.

Funderar du på att köpa bil? Förmodligen är det smart att kunna köra bil innan du köper dig en egen, men när du köper en egen bil finns det saker som är värt att tänka på. Om du inte har koll själv så be en vän, förälder eller annan kunnig att hjälpa dig.

Taggar
Hur kör man bil Hur kör man bil Hur kör man bil

Detta inlägg har blivit läst 6620 gånger!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *