Hur blir man lycklig – Släpp kraven och älska dig själv

Uncategorized

Hur blir man lycklig

I dagens samhälle går många runt och frågar sig Hur blir man lycklig?

Här nedan ska vi gå igenom lite om hur man blir lycklig.

Vad gör dig lycklig?Först och främst bör du se över din situation, vad som gör dig lycklig? Det som gör den ena lycklig behöver per automatik inte appliceras på en annan. Alla blir vi lyckliga av olika saker.  Att vara gift, ha barn och ett bra jobb är inte alltid förenat med lycka. Lycka kommer inifrån och kan inte mätas i saker en “människa klarat av, eller äger”
För att få fram lyckan inom dig kan du behöva jobba mer på din självkänsla för att må bra i dig själv.

Motionera
Ett av de tipsen du kan göra fysiskt för att bli lycklig psykiskt. Motion och träning utsöndrar må bra-känslor och ger dig bättre självkänsla/självförtroende och en perfekt språngbräda på vägen om hur man blir lycklig.

Ät gott och nyttigt
Att äta nyttigt är också bra för din mentala hälsa.

Ta vitamintillskott.
Brist på D-vitamin, Omega 3 och magnesium kan göra dig deppig. Överväg att ta tillskott om du behöver. Rådfråga en läkare innan du köper.

Sluta oroa dig
Att oroa sig vinner man inget på. Det tar mycket energi från dig både psykiskt och fysiskt. Läs mer om att sluta oroa sig här. Och mer om att sluta tänka här.

Stressa ner
Negativ stress är inte bra. Läs mer om att hantera stress här. Det finns också vitaminer som hjälper dig att hantera stress och ångest lättare.

Lyssna på bra musik
Att lyssna på bra musik får dig att må bra. Sjung med och släpp loss.

Skaffa kärlek
Att bli kär är inte alltid förenat med lycka. Men det sägs att människan är ett flockdjur så att få kärlek i ditt liv kan göra dig lyckligare. Läs mer om att skaffa en kille eller en tjej.

Tänk positivt
Du är vad du tänker. Försök tänka positiva tankar så ofta du kan och påminn dig ofta om hur bra du är. Även om du inte tror på det i början så upprepa det till du tror på det. Att tänka positivt är av stor betydelse i hur man blir lycklig.

Var generös
Att flytta fokus och hjälpa andra kan ge dig en väldig tillfredsställelse. Volontära, skänk pengar, hjälp en kompis,

Var tacksam
Påminn dig ofta om hur tacksam du är för saker och ting i livet. Du kan alltid hitta något att vara tacksam över. Och det är det du ska fokusera på. Inte vara bitter för det du inte har. Att känna tacksamhet är väldigt viktigt i jakten på hur man blir lycklig.

Ta hand om dig och skäm bort dig ibland
Motionera, ät nyttigt är så klart det bästa, men glöm inte att något godis ibland är inte hela världen. Att köpa en ny fin tröja eller ett roligt TV-spel behövs också ibland. Man måste unna sig saker!

Sov gott
Att sova bra är bland det viktigaste man kan göra för sin hälsa. Mer om att sova bättre här.

Drick grönt te – Grönt te kan ha bra effekter på din sinnesstämning.

Meditera
Att meditera kan få dig att må bättre. Läs mer på www.meditationsguiden.com.

Tjäna extra pengar
Pengar är en vanlig orsak på brist på lycka. Visst sägs det att pengar inte gör en lycklig. Förvisso, men det underlättar din vardag om du har en god ekonomi. För att få bättre ekonomi läs här. och om att skaffa mer pengar här.

Ta inte allt så allvarligt
Hur mycket du än försöker kommer du aldrig bli den perfekta människan. Du kommer aldrig ha det perfekta utseendet, hälsan, relationen, jobbet osv. Alla vet det, men tror fortfarande att dom kan uppnå det genom att stressa mer och sätta högre krav. När du väl släppt dessa krav kommer du känna en tillfredsställelse och lycka över att njuta av livet i nuet och inte behöva ta allt så allvarligt. Det är viktigt för hur man blir lycklig.

Le
Att le får dig så klart att se ut som du mår bra, och du bemöts ofta av leende då. Och även så sänder det signaler till hjärnan att den ska skapa må bra-känslor.

Få andra att må bra
Återigen försök att flytta fokus lite. Istället för att bara tänka på att du ska må bra så försök få andra att må bra. Att få andra att må bra, ger i sin tur att dm gillar dig mer som i sin tur ger dig bättre självkänsla, som i sin tur ger lycka. Träffa en kompis, hälsa på dina föräldrar, Småprata med de äldre i affären, skicka ett vykort till någon som fyller år i din vänskapskrets, eller släkt, hjälp din fru med disk och städ, ge komplimanger, lek med dina barn, Överraska din sambo med något.

Bli religiös/troende
Undersökningar visar på att de som har en tro på något är lyckligare än andra. Att gå i kyrkan.

Googla dig inte sjuk
Googla inte på sjukdomar och besvär. Känner du dig dålig, gå till doktorn. Om du söker för mycket på internet efter symptom inbillar du dig snart att du har alla möjliga sjukdomar.

Hitta en ny hobby
Att intressera sig för något och gärna ha ett brinnande intresse för det kan ge dig lycka.

Detta inlägg har blivit läst 3455 gånger!