Fördelar med däckköp online

Uncategorized

Fördelar med däckköp online
Bildäcken är något av ett nödvändigt ont om man är bilägare. Man måste ju ha dem och det går inte heller att ha dem hur länge som helst eftersom de slits och torkar. Lagen säger även att vi ska byta till sommardäck respektive vinterdäck när sommaren respektive vintern nalkas. Att köpa nya bildäck kan vara en dyr historia men misströsta inte. Det går att spara lite pengar om man köper dem på rätt sätt – det vill säga om du köper dem via nätet. I denna artikel tänkte vi redogöra för 3 fördelar med att handla däck och välj via nätbutik. Vi hoppas du finner denna artikel intressant och att du genom den får upp ögonen för att köpa dina bildäck på nätet.

Fördel 1: Spara pengar
Nätdäckbutiker precis som andra butiker online slipper betala hyra för centrala butikslokaler. Dessutom slipper nätbutiken betala butikspersonal. Nätbutikerna har naturligtvis en hel del kostnader men sammantaget så är det väldigt kostnadseffektivt att driva näthandel jämfört med ”traditionell butik”. Detta medför också att en nätbutik på nätet ges möjlighet att hålla ett lägre kundpris jämfört med sina lokala konkurrenter och det kan man som kund naturligtvis utnyttja. Däckförsäljningen online har ökat starkt de senaste 5 åren vilket gjort att det idag finns ett flertal etablerade nätbutiker som tävlar om dig som onlineshoppare. Konkurrensen nätbutikerna emellan har ytterligare bidragit till lägre priser och därför kan man idag hitta premiumdäck som är 20 5 billigare online jämfört med hos den lokala däckhandlaren.

Fördel 2: Enkelhet
En annan fördel med att köpa bildäck på nätet är att det är enkelt. För det första så erbjuder de flesta nätbutiker passningsgaranti vilket innebär att man enkelt kan skriva in sitt reg-nummer och sedan får man snabbt förslag på sommar- eller vinterdäck som passar just din bilmodell. Enklare kan det knappt bli att köpa rätt däck.

Oavsett om man är händig och vill montera bildäcken själv eller om man vill låta ett proffs montera däcken så går det ypperligt att näthandla bildäck. Däckbutikerna online har nämligen samarbete med lokala däckverkstäder på de flesta orter i landet vilket innebär man kan välja att få bildäcken skickade till närmaste däckverkstad. Då slipper man även däckförvaringen. Enklare kan det knappast bli.

Fördel 3: Trygghet
Det finns skojare inom alla branscher. Däckförsäljare är inget undantag. Men genom att läsa recensioner på exempelvis Trustpilot så får man bra vägledning till vilka nätbutiker som erbjuder snabba leveranser och bra kundservice. Så läs på om de olika nätbutikerna innan så kommer ditt däckköp online bli ett tryggt köp!

Detta inlägg har blivit läst 576 gånger!