Förändra sitt liv – För dig som vill förändra ditt liv

Uncategorized Leave a reply

Förändra sitt livHur många går inte runt egentligen och tänker att dom vill förändra sitt liv? Alla gör det vid något tillfälle och det är inget konstigt med det. Människan fungerar så att man har märkt att om en människa strävar efter något för att hon tror hon blir lycklig bara hon uppnår det så blir hon lycklig. Men sen har det visat sig att även om man uppnår det man tror gör en lycklig så varar det inte för evigt, man sätter upp nya krav på lycka att sträva efter eftersom det är svårt att bli nöjd. Alltså är det egentligen bäst att jobba med att uppskatta sin nuvarande situation och vara tacksam för den istället för att ställa nya krav på att uppnå ny lycka. Visst det ena behöver inte utesluta det andra, men man får inte bli besatt på av skaffa sig mer grejer tex för att bli lycklig.

Ska jag inte förändra mitt liv då?

Jo det är klart du ska det om du känner ett behov av det. “En människas kraft kommer från nya erfarenheter” är ett citat från filmen Into the wild. Men först ska du tänka om du verkligen vill skaffa det du tror att du vill. Eller är det samhället som lärt dig att du ska ha införskaffat dig och uppnått vissa saker vid vissa tidpunkter i livet. Kanske är inte villa, vovve, volvo något för dig? Vill DU ha det, eller är det som du TROR att du vill ha det.

Hur ska jag förändra mitt liv då?

1. Tänk igenom om gräset verkligen är grönare på andra sidan. Eller kan du skapa dig ett bra liv i din nuvarande situation.

2. Vad är det du vill ha för att få ett bättre liv? Är det vänner, kärlek, jobb, resor, hälsa?

Skriv ner på ett papper vad du vill ha, gör upp en plan hur du ska uppnå din mål och håll dig till planen.

Sätt inte upp för stora mål och krav då det kan vara lätt att bli överväldigad av allt och man struntar lätt i det då. Ta det lugnt och fokusera på en sak i taget är mitt råd.


taggar
Förändra sitt liv Förändra sitt liv Förändra sitt liv Förändra sitt liv

Detta inlägg har blivit läst 2927 gånger!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *