Bästa kosttillskotten – Vad behöver du egentligen?

Uncategorized

Bästa kosttillskotten

För att hitta de bästa kosttillskotten behöver du veta lite om vad du letar efter?

Man kan köpa billiga kosttillskott men kanske inte få den kvalitet man behöver, och då kan man nästan lika gärna låta bli att äta. Sen kan man fråga sig om man verkligen behöver alla kosttillskott som säljs i butikerna och på apoteken. De bästa är ju såklart om en läkare kan testa dig, eller upplysa dig om vad du behöver ta extra innan du börjar experimentera själv. Men tänk på att en del kosttillskott kan vara farliga att överdosera, och äter du en bra kost så har du i regel inga brister..

.. fast… det finns 3 st tillskott du kan kraftigt överväga om du behöver få i dig. Och det är de tre vitaminerna människan oftast har brist på. Därför har Pure Pharma specialiserat sig på just dom tre för att göra dom så bra och med så hög kvalitet som möjligt. Det är: D-vitamin, Omega-3 och Magnesium.

Logiskt kan man tänka att ett företag som tex Friggs som säljer vitaminer, te, juicer och riskakor kanske inte har den bästa kvaliteten på sina många produkter. Däremot ett företag som “bara” har tre vitaminer dom specialiserat sig på är större sannolikhet att det är bra kvalitet, det säger sig själv. Pure Pharma jobbar på det viset med att inrikta sig på tre ämnen för att ta fram de bästa kosttillskotten. Här nedan ska vi gå igenom lite snabbt vad dessa tre innebär.

Hur ska jag ta dessa 3?
Dessa tre tillskotten från Pure pharma är designade för att samverka med varandra. Tex tar du förslagsvis d-vitamin och omega-3 till frukost. Och innan du går och lägger dig (eller efter träning) så tar du magnesium)

D-vitamin
Detta är oerhört svårt att få i sig via maten. Även om förpackningar skyltar med att det är d-vitaminberikat så ska du ta det med en klackspark. Det är oftast väldigt väldigt lite som är tillsatt och räcker inte på långa vägar för att komma upp i den dos som behövs för alla hälsoeffekter. Och i norden kan man ju inte lita på solen mer än på sommaren (och knappt det). Så därför krävs det att ta ett D-vitamintillskott, spec under oktober-april då solen håller sig undan. Så vad för D-vitamin ska du köpa? Vilket märke? Hur mycket? Många frågor som behöver svar, men vi ska ta och gå igenom det steg för steg för att hitta de bästa kosttillskotten.

Vad är D-vitamin bra för?
Listan kan göras lång men här kommer en del i alla fall:
Bra för nervsystemet, skelettet, motverkar muskelsvaghet, benskörhet, motverkar karies. Bra för hud, tänder och hår, är bakteriedödande och motverkar hjärt-kärlsjukdomar, hjärtattacker, bra för fettförbränningen, bra för fertiliteten, sexlivet, immunförsvaret, motverkar trötthet och depression, motverkar förkylning, influensa, är bra mot reumatism, akne, eksem och psoriasis, motverkar inflammationer och cancer (minskar risken på 80 procent av olika cancerformer, enligt National Cancer Institute). Bra mot leverproblem, förstoppning och närsynthet, diabetes, MS, högt blodtryck, astma, pollenallergi, demens, Alzheimers, Parkinson, autism, infektioner, blodproppar, åderförkalkning, koncentrationssvårigheter, Tandlossning, Matsmältning, Ämnesomsättning, sömnproblem.

Hur mycket D-vitamin behöver jag?
Det finns så klart många olika teorier, men mellan 2000 – 5000 IE per dag rekommenderas om man ska ta fram ett medelvärde. Mer är inte farligt utan de rapporter som finns på överdosering har handlat om väldigt mycket mer per dag under en längre tid. Sverige är försiktiga med sin rekommendation, men vi lever i lagomlandet och är lite rädda för att ta i. För bästa kvaliteten på d-vitamin bör du köpa från Pure Pharma, danskt känt bolag som har hög kvalitet på sitt d-vitamin då det ligger i oljekapslar, som är lätta att svälja och med hjälp av olivoljan kan kroppen ta upp det lättare på ett säkert och smidigt sätt.

Omega 3
Äter du fisk regelbundet? Kanske är du som de flesta svenskar och äter inte tillräckligt med fisk. Fet fisk är den bästa källan till att få i sig omega-3. Och att få i sig omega-3 är viktigt. Och även bland de bästa kosttillskotten så ska du titta på Pure pharma.

Vad är omega-3 bra för?
Det är bra för flera saker bla hjärta och hjärna, humöret osv. Motverkar inflammationer. Bra mot depression. (Enligt forskare är depression är en inflammation i hjärnan, och omega-3 kan hjälpa till att motverka denna inflammation), motverkar cancer, minskar pms-besvär, bra mot astma, bra för magen, bättre hy, bättre mental hälsa.

Även här så har Pure Pharma den bästa kvaliteten på omega-3. Även om det kostar lite så är det värt det. När det gäller din hälsa ska du inte snåla. Utan bara de bästa kosttillskotten är bra nog!

Magnesium
Också vanligt att svenskar har brist på detta. Man kan säga att det är naturens lugnande medel. Magnesium kan du hitta billigt, och i multivitamintabletter mm. Dock ska du tänka på att du vill stoppa i dig magnesium med kvalitet som kroppen kan ta upp. Billiga produkter använder sig ofta av magnesiumoxid- hydroxid och det har kroppen svårt för att ta upp vilket gör det inte så meningsfullt att stoppa i sig. Pure pharma använder sig av kvalitetsmagnesium som är sammansatta med några andra tillskott för bästa upptag och effekt.

Vad är magnesium bra för?
Det är bra för att lugna kroppen, bra för dina nerver, bra mot stress, depression, ångest, myrkrypningar, kramper osv.

Pure Pharma magnesiumburk heter m3 och innehåller i huvudsak magnesium, men även zink, vitamin b6 och äppelsyra.

Detta inlägg har blivit läst 4956 gånger!