5 2 fasta

Uncategorized Leave a reply

5 2 fasta

Den nya flugan i samhället är att prova på 5 2 fasta. Denna metoden får folk främst upp ögonen för då dom vill gå ner i vikt. Men den har många andra fördelar också. Här nedan ska vi gå igenom vad 5 2 fasta innebär.

Vad är 5 2 fasta?

Man äter som vanligt under 5 dygn och fastar under 2 dygn. Så enkelt är det egentligen. Vilket gör denna dieten enkelt att följa. Enkelt?, svarar dom flesta.
Men är det verkligen så enkelt?

“Jag blir trött, hungrig och hängig om jag inte äter”
I början kan det kännas konstigt att följa denna 5 2 fasta. Och i regel kan man säga att din kropp är van vid att få sin energi från kolhydrater. Att slopa den bränslen kan därför göra att du känner tveksamhet att testa denna metod. Men ta det lugnt, ofta handlar det om inställning. När hungern sätter in så ska du tänka på alla fördelar med det för att motivera dig själv igen. Ofta handlar hunger också om att vara sugen på socker, kolhydrater mm. Vilket du kan avhjälpa genom att dricka vatten, borsta tänderna, hålla dig sysselsatt, tugga tuggummi, dricka kaffe etc. Du kan säkert hitta dina egna sätt att gå till väga.
“Det är inte farligt att vara hungrig” “Jag får äta snart igen” “Kroppen kommer växla om till att ta energiförbränning/fettförbränning” “Det finns många hälsofördelar med att äta så här” är saker du kan tänka när du börjar känna dig uppgiven.

Passar denna metod för alla?
För de med osunt förhållande till mat kan en extra tanke ägnas åt om detta verkligen passar dig. Har du någon sjukdom eller är gravid bör du rådfråga en läkare först.

Får jag äta något?
Att äta 500 kalorier (kvinnor) 600 kalorier (män) går bra. Vissa tycker det är lättare att skippa dessa också eftersom att äta lite kan trigga igång ett ha-begär efter mer mat under din 5 2 fasta.

Får jag äta vad jag vill under mina ät-dagar?
Du bör inte frossa i dig i tron att det går bra. Att äta mat med kvalitet och inom rimliga mängder är såklart det bästa.

Vad är fördelarna med 5 2 fasta?
Enkel att följa

mer info kommer..

Detta inlägg har blivit läst 2440 gånger!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *